Rukotvorine za Dan zaljubljenih

11

 

Jela Radić, po svojim rukotvorinama, poznata je većini sugrađana. Šije, plete, veze, hekla, pravi razne druge ukrase poput nakita, traka, končanih šalova, cvijeća od platna, a za Dan zaljubljenih izradila je i prigodna, ukrasna srca.

Ima ih raznih veličina i boja, ukrašenih perlicama, cirkonima, cvjetićima, zgodni za poklone ali i dekoraciju nekog kutka u stanu.

1

Kiša je Jeli malo pokvarila prodaju rukotvorina, ali kaže da je zadovoljna i da kupaca ima.

  • Kupuju muškarci za svoje dame, uglavnom cvijeće i ove ukrasne korpice sa cvijećem u njima, ali i ostalo da obraduju nekom sitnicom svoje voljeno biće, priča ova vrijedna i kreativna žena.

1jj

Tezgu je Jela uredno prijavila i za nju platila nadležnom gradskom odjeljenju, ali je sramota da grad ili njegova turistička organizacija nije povodom Dana zaljubljenih za sve one koji prave rukotvorine i od toga žive, besplatno ponudila tezge koje stoje neiskorištene u nekom magacinu u Karakaju.

10

Nadamo se da će to učiniti za Dan žena i organizovati neku prodajnu izložbu  narodne radinosti. U  Zvorniku ima puno kreativnih sugrađana koji bi imali šta da ponude, samo ih na to treba podstaći, a ne da kisnu oni i roba  im na improvizovanim tezgama, kada za te namjene već imaju napravljene i vjerovatno skupo plaćene tezge gradske uprave ili TOGZ. 

Ovakve dane Turistička organizacija Zvornik bi trebala da iskoristi, kao drugi gradovi,  za promociju domaćeg stvaralaštva i organizaciju prigodnih manifestacija, a ne da je za sve izgovor-korona…

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
316749528Unesite mišem ovo: 7685