Ruši, buši

44

 

Piše: Mirjana Mićić

Da nije u ovom gradu sve izgubljeno pokazuje slučaj stanara jedne zgrade koji su se pobunili protiv bespravne gradnje i ustali u zaštitu svojih prava i očuvanja javnih, zelenih površina. Javna je tajna da se u Zvorniku puno gradi, najčešće bez pribavljenih svih potrebnih dozvola, po principu - počni, ostalo ćemo lako, legalizovaće se već nekako.

Svi znamo ko danas gradi - onaj ko ima para, a većina tih novokompovanovih “gazda” je sumnjive prošlosti i bogatstva, a neki njihovi objekti služe samo za “pranje”para i biografija.

Posebna priča su ljetnje bašte koje niču kao gljive posle kiše i to na svim mogućim i nemogućim mjestima, pa je i spor između stanara zgrade “B- 1”, a bogami i “B - 2” nastao zbog prekrajanja izgleda grada i kraja, uništavanja i prekopavanja javnih, zelenih površina na konto još koje postavljene stolice i stola.

I zato svaka čast i podrška i stanarima i predsjedniku zajednice etažnih vlasnika “B -1” Sredi Gavriću zbog upornosti i nepokolebljivosti, nekorumpiranosti i dosljednosti, uostalom on je po profesiji policajac i posao mu je i u “slobodno vrijeme” da čuva i omogućava poštovanje zakona i pravde, da se bori protiv nepravde i štiti građane i njihova prava. Nosilac je zlatne značke za ispoljenu hrabrost na dužnosti, a to nešto treba da znači...

I u filmovima uvijek postoje dobri i loši momci, mada u životu ne pobjede uvijek ovi prvi, ali treba vjerovati da pravde još ima i da pare ne mogu baš sve kupiti i potkupiti.

Moram priznati da sve ovo mene i lično pogađa, pošto će mi novi restoran biti ispod prozora, a tek kad umjesto sadašnjeg “Buši, ruši” krene preglasna muzika, valja se seliti. Na moje pritužbe gradonačelnik Zoran Stevanović reče da, ako mi smeta buka i muzika, da odem na selo. Lako je njemu, on i ne živi u Zvorniku da sve ovo trpi, ali neće izgleda ni stanari zgrade “B – 1“ jer dosta je ljudima ćutanja i mirnog gledanja na sve što se radi...

... I umalo zaboravih, interesantno je to pozivanje tajkuna u svojim poslovima na Boga, vjeru i pravoslavlje, mada najčeće ne poštuju ni jednu od deset Božijih zapovjesti, naprotiv.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
346715289Unesite mišem ovo: 5119