Sapuni kao cvjetni aranžmani

2

 

Naša sugrađanja Dušanka Mikić poznata je po pravljenju prirodnih mirisnih sapuna, viđali smo na raznim sajmovima i one u obliku “šapica” i nekih drugih kolača, a Bijeljinka Sanja Jović ih pravi u vidu cvjetnih aranžmana.

Upoznali smo je na  jednoj manifestaciji u Zvorniku i pažnju mnogih je privukla mirisnim cvjetovima i buketima koji su zapravo sapuni koje ona izrađuje poslednje tri godine.

Kako nam je rekla prvo je radila kozmetički program - razne kreme, meleme, balzame, a potom je počela i pravljenje prirodih sapuna u obliku cvijeća.

2

- Ovim se na bavim profesionalno, mada razmišljam, ima potražnje. Pravim ih na bazi biljnih i eteričnih ulja, najčešće miris jorgovana koji najviše volim, zatim ruže kao i lavande. Masu stavljam u odgovarajuće kalupe i onda ili pravim cvjetne aranžmane ili pakujem po jedan sapun u ukrasne kutije. Zgodni su kao pokon, ali i kao osvježivači prostora, priča Sanja.

3

Pravi i pločice za ormane sa mirisom lavande, kao i prirodne kreme za tijelo, meleme i još neke kozmetičke proizvode.

Njeni cvjetni aranžmani djeluju tao prirodno i privlačno, da je onima koji ih kupe žao da ih upotrebljavaju kao sapun, već ih koriste kao ukras i osvježivač prostora jer mirišu i do godinu dana. Bar tako Sanja tvrdi, a da lijepo izgledaju neosporno je.

Kao pravi cvjetni mirisni buketi, a možete ih naručiti preko Sanjine fejsbuk stranice.

12

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
652734198Unesite mišem ovo: 2215