Savo Zekić - legendarni golman FK “Drina”

5

 

Savo Zekić je najuspješniji golman Zvorničke “Drine” i sa najdužim stažom medju stativama jer je branio za ovaj fudbalski klub od 1972.godine sve do početka prošloga rata. Njegove golmanske bravure još mnogi pamte i prepričavaju, o njega su se otimali tadašnji najjači privoligaši ali se njemu nije išlo iz Zvornika.

- Godinu i po dana sam branio u FK”Sarajevo” iz tog grada, a bio sam na razgovoru i u Beogradskom “Partizanu” ali nisam bio zadovoljan ponuđenim ugovorom pa sam se vratio u “Drinu”. Pamtim kao jedan od naših većih i značajnijih uspjeha, kada smo u osmini KUP-a Jugoslavije 1979. godine eliminisali “Velež” iz Mostara. Sjećam se i trenera, mada su se često mijenjali, poput Šehica, Obrena Ekmedžića, Manje Kursumovića Pere Slavkića i svih igrača ,naročito Sejdinovića, Vukašinovića, Blagojevića, Mujačevića, Vahe Zahirovića kao i braće Vejzović i Milovanović, priča Zekić. 

1

Nakon rata Savo je jedno vrijeme bio direktor FK “Drina”, a kasnije se oprobao u privatnom biznisu. Nakon penzionisanja najčešće je u Hrvatskoj.

 - U blizini Makarske imam već odavno kuću, i tamo sada provodim dosta vremena. Nemam probema sa komšijama, ljeti izdajem sobe i tako polako živim kaže legendarni “Drinin” golman koji ima posebno mjesto u istoriji ovog zvorničkog kluba.

 

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
259381746Unesite mišem ovo: 8154