Šest godina postojanja Ujedinjene Srpske

hf

 

Povodom šest godina postojanja Ujedinjena Srpska je  u Brčkom organizovala petu svečanu sjednicu glavnog odbora, pod nazivom „Ujedinjeni pobjeđujemo". 
Mnogobrojnim članovima i gostima tom prilikom obratili su se domaćin, Uroš Vojinović, predsjednik opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Brčko, Kostadin Vasić, potpredsjednik Ujedinjene Srpske i Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Na sjednici je predložena i usvojena programska deklaracija koja za ciljeve ima očuvanje mira, poboljšanje ekonomskog statusa građana Republike Srpske, ujedinjen stav svih političkih partija iz Republike Srpske u cilju vraćanja oduzetih nadležnosti ali i raskrinkavanja lažnih slika koje se u svijetu šalju o Republici Srpskoj od strane prije svega radikalnih političara iz Federacije.

Kostadin Vasić, član predsjedništva Ujedinjene Srpske, govorio je o planovima Ujedinjene Srpske za predstojeće republičke izbore, i tom prilikom izjavio je vršeći analize anketa i raspoloženja u društvu, rejting Ujedinjene Srpske i njenih lidera raste te da shodno tome, Ujedinjena Srpska bi trebala imati svog kandidata ili za predsjednika Republike Srpske, ili za člana Predsjedništva BiH.

Tom prilikom Vasić je naglasio da Ujedinjena Srpska može da predloži kandidata sa postojećim političkim iskustvom ili kandidata koji do sad nije bio političar. U prvom slučaju, Ujedinjena Srpska je predložila svog predsjednika, Nenada Stevandića, a kao van političkog kandidata, stav radne grupe Ujedinjene Srpske da bi to trebao biti nezavisni zajednički kandidat Darko Mladić, sin Ratka Mladića, kao osobu koja bi svojim iskustvom i harizmom  mogla da integriše najveći broj birača.
 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
517892463Unesite mišem ovo: 8238