Šetnja do Sćemlije i nazad

1

 

Lijepa priroda i cvrkut ptica

Kada Zvorničani žele malo pobjeći iz grada i prošetati u lijepoj prirodi, najčešće
odluče otići na Šćemliju. Nedaleko od bolnice, strma, nedavno ponovo asfaltirana, Majevička ulica, vodi do ovog zvorničkog naselja.

2

Usput možete vidjeti lijepe, uglavnom nove kuće, puno cijeća u uređenim i njegovanim dvorištima, diječije igralište za košarku, sresti poznanike kojima ova ulica služi kao rekreativna i pješačka staza do spomenika.

3

Jer većina sugrađana kao i mještani ovog naselja “šetnju” završavaju kod spomenika borcima sa Šćemlije poginulim u poslednjem ratu. Osim njihovih fotografija postavljena je i spomen ploča i česma da se prolaznici mogu vode napiti i osvježiti. Odatle “puca”pogled nadaleko, a ako se produži dalje, stazom, kroz šumi, može se doći do Tomanića, odnosno na magistralni put Karakaj – Tuzla.

4

Naravno sa Šćemlije u grad se nizbrdo lakše ide, a ako volite šetnju, prirodu i seoski ambijent obavezno otiđite do ovog naselja. Prijaće vam, zdravlju koristiti, i prijatno iznenaditi onim što vam je tu, na dohvat ruke. Pogodno je i za izlete, pa ako ponesete nešto od hrane i kakvu dekicu, možete kad je lijepo vrijeme, cijeli dan uživati u suncu, mirisu cvijeća i cvrkutu ptica ...

5

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
453279861Unesite mišem ovo: 1129