Slavica i Midhat Sarajlija – LJubav kao rješenje životne enigme

10

 

Iz monografije srednje škole “Tragom jednog stoljeća”prenosimo tekst o bračnom paru Sarajlija- Slavici i Midhatu ,Midi ,koje građani Malog Zvornika i Zvornika  pamte  kao divne ljude. Jedno vrijeme bavili su se istim, novinarskim, poslom, a zanimljivo je da su oboje išli u zvornički srednjoškolski centar u kome je on  kasnije, jedno vrijeme,  radio kao sekretar.

Midhat Mido Sarajlija rođen je 19. maja 1949. godine u Zvorniku gdje je završio gimnaziju. Radio je u Srednjoškolskom centru kao sekretar sve do 1992. kada prelazi u Beograd i zapošljava se u novinsko-izdavačkoj kući “Vesti” kao urednik enigmatskog lista Ukrštenica gdje je dočekao i penziju. Osmosmjerka iz Politikinoga Mozaika 1979. bila mu je prvi objavljeni rad. Objavljivao i u Orbisu, ZEN-u, Novostima, Enigmi, Marbu, Balkan mozaiku, Flešu, Skercu, Asu, Argumentu, Demokratiji i Politici ekspresu. Bio je istaknuti član Udruženja enigmata „Vuk Karadžić“ iz Beograda od 12. februara 1990. Preko 40 godina je uređivao enigmatske časopise. Objavio je oko 10.000 radova. Predstavljen je u Istoriji srpske enigmatike i Leksikonu srpske enigmatike.

Midhatova supruga Slavica, takođe nekadašnji đak zvorničke gimnazije, bila je diplomirani filolog, teatrolog i novinar, te dugogodišnja urednica Humanitarnog mosta Vesti. Ostavila je značajan trag u Domu kulture Mali Zvornik, radeći kao direktor.

 LJubav Mida i Slavice spojila je svojom ljepotom Zvornik i Mali Zvornik, a nije ni čudo što se ove dvije duše ne odvajaju ni u sjećanju. Mido je preminuo u Beogradu, 3. februara. 2020. godine. Slavica je bez njega izdržala samo tri mjeseca, te mu je pohrlila u zagrljaj. Iza ovih divnih ljudi ostao je sin Adrijan Sarajlija, ljekar i istaknuti književnik koji živi i radi u Beogradu. 

(Izvor: Monografija “Tragom jednog stoljeća”)
 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
154769382Unesite mišem ovo: 2617