Smjene u najvećem zvorničkom preduzeću

665

Motika više nije na čelu “Alumine”

Predsjednik Upravnog odbora PD "Alumine" Milorad Motika smjenjen je sa te funkcije većinom glasova ostalih članova UO na zahjev Skuštine ove kompanije. Mada, njegov odlazak se očekivao i ranije zbog odlaska u penziju za koju je ispunio sve zakonske uslove.

Odluka o njegovom razrješenju sa ove pozicije, ujedno i direktorskog mjesta, stupa na snagu 27. avgusta ove godine kada će Upravni odbor “Alumine” imenovati njegovog nasljednika.

11

Kako je za naš portal “Zvono.media” rekao član Upravnog odbora ovog preduzeća, Zoran Obrenović koji je i sam glasao za Motikinu smjenu, to je urađeno na prijedlog Skupštine i stečajnog upravnika Laze Đurđevića.

- Milorad Motika je stekao sve uslove za odlazak u penziju, a i istekao mu je ugovor o radu. Đurđević nije bio rad da ga produži, tako da Motiki prestaje radni odnos kod nas, navodi Obrenović.

On nije želio da otkrije ko se spominje kao Motikin nasljednik, rekavši da će novog predsjednika kompanije “Alumina” imenovati članovi Upravnog odbora na prijedlog stečajnog upravnika.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović nije bio raspoložen da komentariše kadrovske promjene u kompaniji “Alumina “ kao i o tome ko će doći na Motikino mjesto, rekavši da nije u to upućen i da se o tome ne bi izjašnjavao ?!

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
165289473Unesite mišem ovo: 6182