Snežana Obradović: Žene još traže viklere i haubu

90

 

Snežana Obradović je frizerka 30 godina. Nakon škole, zanat je učila i usavršavala kod tadašnjih najpoznatijih zvorničkih frizerki - Dušice Stefanović, pa Heteme, zatim Zlate, da bi nakon nekoliko godina samostalnog rada ponovo radila kod Dušice.

Nakon njenog penzionisanja Snežana preuzima radnju, od tada radi samostalno, ali ime salona, koji se nalazi preko puta robne kuće, nije mijenjala.

“I zbog predhodne gazdarice kao i mušterija koje su navikle da u njega dolaze. Neke su redovne mušterije od prije rata”, priča Obradovićeva, kojoj je naročito drago što mnoge dame u zrelim godinama dolaze da se friziraju jer vode računa o sebi , žele da budu uredne I dotjerane i u tim godinama.

“Profesorica Branka redovno dolazi, pa I druge starije sugrađanke, kao I moja bivša gazdarica da joj napravim frizuru“, kaže ona.

- Korona je uticala značajno na naš rad, ljudi manje dolaze ne samo iz finansijskih razloga već iz straha da se ne razbole. Po prvi put, dva mjeseca nam je prošle godine bio zabranjen rad, ali srećom imam mušterije koje redovno dolaze. Ima još žena koje traže klasično friziranje, gvozdene viklere, sušenje pod haubom, mini val. Upravo zbog toga, jer to još malo ko radi, dolaze i iz drugih, okolnih mjesta, mada imam i mlađih mušterija koje traže moderne frizure, lokne, presovanje kose , šatiranje, priča Obradovićeva.

91

Snežana je muško ženski frizer, ima i pripadnika jačeg pola koji dolaze zbog šišanja. I nakon toliko godina rada voli svoj posao, raduje se svakoj mušteriji, svakoj novoj frizuri.

“Sada zbog pandemije, ima manje slavlja, svadbi, nije bilo ni maturske večeri, kada se žene posebno dotjeruju. Bilo je dana kada sam radila i nedeljom da bi sve stigla i da nikoga ne bih odbila”, kaže Snežana.

Sve radi sama, sada nema učenicu, jer mušterije i dolaze zbog nje, da im “gazdarica” i “majstorica” napravi frizuru kakvu žele.

63

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
587469312Unesite mišem ovo: 7192