Šta se dešava sa zvorničkim socijalistima

3

 

Zvornički socijalisti ne kriju svoje nezadovoljstvo podjelom vlasti nakon opštih izbora i nedobijanjem dijela “kolača” koji im, smatraju  pripada, kao pripadnicima  vladajuće koalicije.

-Godinama smo u koaliciji sa vladajućom strankom, učestvujemo u vlasti na republičkom i lokalnom nivou, ali  nismo adekvatno za to “nagrađeni”.Nisu u pitanju obećane pozicije i “fotelje”, već nemogućnost da ispunimo što smo obećali glasačima i članovima partije. Mislim da im pomognemo da nađu posao, ili riješe neki drugi egzistencijalni problem, dužni smo im to, kaže  Jakov Galić koji ne krije razočaranost nekim postupcima predsjednika stranke Petra Đokića, ali demantuje da je gradski odbor SP Zvornik raspušten.

Galić koji je u prošlom mandatu bio poslanik SP u PS BiH  sada je samo član glavnog odbora ove stranke. Njegov sin Nebojša je predsjednik GO Zvornik.

-Gradski odbor nije raspušten, ali predložiću sinu da uskoro podnese ostavku jer ima puno  obaveza kao direktor našeg preduzeća, a politika mu oduzima dosta vremena, priča stariji Galić sa kojim  razgovaramo  u prostorijama porodičnog preduzeća.

20

Negira da je razlog tome što Nebojša nije izabran za poslanika u NS RS na prošlim izborima, kao i da im partija duguje novac za neke obavljene usluge.

“Brojni su oni  koji nam duguju, nije to bitno, već treba riješiti neke druge probleme u vrhu stranke, omogućiti nam da ispunimo ono što smo obećali”.

Kao pojačanje zvorničkim socijalistima najavljuje se Zoran Obrenović, bivši predsjednik GO DNS Zvornik. On  sada u gradskoj skupštini djeluje kao nezavisni odbornik, i sa dva odbornika socijalista  mogao bi formirati  skupštinski klub. 

- Zoran je dobar čovjek, dobro bi nam došao i u stranci i skupštini, kaže Nebojša koji nam se nakratko pridružio.

Tvrdi  da još ništa oko toga nije izvjesno, ali jeste, dodali bi, da se mora sjesti, razgovarati i dogovoriti sa vrhom stranke šta i kako dalje, jer se mora vratiti ugled, uticaj i biračko tijelo koje je nekada imala.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
738249165Unesite mišem ovo: 9394