“Staklena” zgrada sa puno djece

jea

Primjer borbe protiv “bijele kuge”

Kako se uspješno boriti protiv “bijele kuge”najbolje, primjerom i dijelom, pokazuju stanari “staklene” zgrade na obali rijeke Drine, kako je zvorničani, najćešće zovu. Skoro da nema vrata stana na bilo kom od četiri sprata da ispred njih nema kolica, trotineta ili igrački koje pokazuju prisustvo djece i to uglavnom one mlađe. Mladi su, uglavnom, i bračni parovi koji ovdje žive, ali većina od njih poput Rada Aćimovića ima dvoje, pa i više djece.

- Ima više od četrdesetoro djece u zgradi. Anastazija i Mario Dragić takodje imaju dvoje djece, kao i Dalibor Marković, Mijo Jovanović troje, Zvijezdan Kostić dvoje, komšija Šakotić isto, dvije porodice Kretija osmoro i još mnogi drugi. Sigurno smo zgrada u Zvorniku sa najviše djece kaže Aćimović.

des

Djeca se druže, zajedno igraju, a ispred zgrade imaju ljuljaške i klackalice, mada bi, zbog blizine magistralnog puta, pored semafora, zbog bezbjednosti djece, dobro došao i koji “ležeći policajac".

Sveštenik Rade Tešić je obilazeći stanove i zgrade prilikom osvećenja uočio da je u ovoj zgradi najviše dječice, i kaže da bi im trebalo dodjeliti neko priznanje za podizanje nataliteta. - Raduje me kada ih vidim u tolikom broju i trebali bi da budu primjer ostalim parovima da rađaju više djece jer ona su naše najveće blago, kaže Tešić čije dvoje unučadi ovdje žive sa svojim roditeljima.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
621435879Unesite mišem ovo: 7732