Stevo Grabovac iz RS dobitnik NIN-ove nagrade, sve pohvale za knjigu “Poslije zabave”

sds

Stevo Grabovac, pisac iz Broda sa banjalučkom adresom, sedamdeseti je dobitnik prestižne NIN-ove nagrade za roman "Poslije zabave",

Grabovac je prvi dobitnik ovog prestižnog priznanja iz Republike Srpske, od njenog osnivanja do danas i vjerovatno prvi pisac koji je roman pisao nakon radnog vremena u trgovini. Jer ovaj skromni čovjak radi kao magacioner u jednog trgovini, a  u nagrađenoj knjizi govori o svom životu, porodici, borbi za preživljavanje kao i otkrivanju nekih zbivanja u ratu i posle njega.

SDS

Nagrađeni roman možete već naći u Narodnoj biblioteci Zvornik, sve pohvale za to. Kao i za roman koji je pisan slojevito, sjajnim stilom, sa više uporednih priča sa autobiografskim momentima, na skoro 400 strana.

Na ovogodišnji konkurs za NIN-ovu nagradu pristiglo je 188 romana i uspjeh Steve Grabovca je utoliko veći i značajniji  za njega ali i RS koja je dobila ozbiljnog i kvalitetnog pisca što je ovom nagradom prepoznato i potvrđeno.

1 Comments

Objektivan (nije registrovan)

29 January 2024

Sve cestitke za nagradu, za ovu kao I predhodnu knjigu. Bravo Stevo, tako se pise, nije vazno ko si I odakle si, vec sta znas. Ti si novi Danilo Kis koji ti je I uzor

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
213546798Unesite mišem ovo: 2261