Субвенција превоза ученика

33

 

Од данас, ученици основних и средњих школа, који немају дотацију од Министарства, на основу градске Одлуке о субвенцији превоза ученика, имају право на субвенцију у финансирању трошкова превоза у зависности од њиховог статуса.Да би остварили право на субвенцију превоза неопходно је да у Градској управи Зворник, канцеларија бр. 12, преузму потврду на основу које остварују право на попуст.

Субвенција по основу социјалног статуса подразумијева стопостотно финансирање из градског буџета за дјецу без родитељског старања, дјецу без оба родитеља, дјецу са сметњама у развоју, као и за пратиоце дјеце са сметњама у развоју. Док, субвенционисање за дјецу чији су родитељи корисници социјалне помоћи или туђе његе, дјецу без једног родитеља и дјецу ратних војних инвалида свих категорија, износи 50 одсто од укупне цијене мјесечне карте.

Са 50 одсто биће субвенционисани трошкови превоза за породице које имају троје и више школске дјеце, а један родитељ незапослен, као и у породицама са четворо и више малољетне дјеце и за основце са удаљености до четири километра.

Градска управа учествоваће са 30 посто у цијени карте за ученике основних школа за које Министарство не издваја партиципацију. Tакође, у потпуности ће бити финансирана мјесечна карта за ученике средње школе који су носиоци Вукове дипломе, а са 50 одсто за средњошколце који су у претходној години имали просјек оцјена 5,0 и 30 одсто за све средњошколце, без обзира на социјални или други статус.

Одлука о субвенцији превоза ученика објављена је на огласној табли и званичној интернет страници Градске управе Зворник. Све информације могу се добити и лично у канцеларији бр. 12 и путем телефона бр. 056/232-233.

 

(Градскa управa Зворник)

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
697285314Unesite mišem ovo: 8392