Сусрет бивших студената Машинског факултета у Бањалуци окупио 150 инжењера

5

 

Бивши студенти бањалучког Машинског факултета, а сада инжењери са озбиљном репутацијом организовали су  дружење у амфитеатру, одакле је све и кренуло. Евоцирали су успомене али и исказали жељу да свако на свој начин помогне високошколској установи у којој су стекли знање, али и диплому.

Било је ово права прилика  и за сусрете старих пријатеља, за неке и након пуне три деценије.

Осим инжењера из земље, ту су били и они који су из далеке Америке, али и скандинавских земаља дошли првим летом, како би својим присуством увеличали овај догађај.

Никола Ловрић стигао је из Осла искључиво због овог догађаја. За "Глас" каже да се секунд није двоумио да дође када је чуо да се  организује сусрет.

- Одавде сам отишао крајем, сада већ давне 1988. године. Овакви сусрети су непроцјењиви, ту су колеге са којима сам студирао. Толико тога се промијенило, ово је емотиван дан за све нас - рекао је Ловрић.

Декан Машинског факултета Александар Милашиновић рекао је за "Глас Српске" да је група инжењера одлучила да организује дружење, а колико је озбиљан скуп говори чињеница да је њих 150 напунило амфитеатар.

- Ово је свечано дружење свих генерација, размијенићемо искуства да видимо гдје се ко налази и да видимо како могу помоћи факултету. Многи су од њих успјешни привредници, а требају и инжењерски кадар - рекао је Милашиновић те додао да је ово тек почетак размјене добрих идеја.

Занимљиво је да је међу бившим студентима и високи функционер и посланик СДА Шемсудин Мехмедовић.

(Глас Српске)

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
637185294Unesite mišem ovo: 6445