Terenska vatrogasna jedinica

50

 

Gradska uprava u Zvorniku planira otvaranje vatrogasne terenske kancelarije na sjeveru naše lokalne zajednice, odnosno za mjesne zajednice koje su udaljane od grada, a na njihovom području se dešava veliki broj požara.

Кomentarišući Odluku o usvajanju plana korišćenja sredstava privrednih društava i drugih pravnih lica koja imaju sjedište na području grada za realizaciju posebnih mjera zaštite od požara za 2021. godinu, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je istakao da se ovako prikupljena sredstva troše isključivo namjenski.
 

– U godinama koje su iza nas mi smo ih koristili na način da smo nabavljali nova protivpožarna vozila, novu opremu za Službu profesionalne vatrogasne jedinice, tako da je sadašnja opremljenost u odnosu na prije 14 godina nešto što se ne može porediti. Mislim da ćemo sredstva koja budu na raspolaganju ove i narednih godina trošiti da dislociramo dio vatrogasne jedinice tako da se napravi bar jedna terenska kancelarija sa jednim dežurnim vatrogasnim vozilom i vatrogascima – rekao je Stevanović.

Prema sadašnjim potrebama, broju požara i broj stanovništva koje žive na tom potezu najkritičnije su teritorije mjesnih zajednica Lokanj, Pilica, Branjevo i Šepak koje su i najudaljenije od grada.

 – Nadam se da ćemo u toku ove godine oformiti jednu terensku ekipu na prostoru jedne od ove četiri mjesne zajednice koja će moći brzo da reaguje – istakao je Stevanović.

(GU Zvornik)

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
879453162Unesite mišem ovo: 9531