Tоп-листе најтраженијих књига

1

 

Иако су класици свјетске и српске књижевности увијек тражени и читани примјетно је да су читаоци почетком нове године заинтересовани за најновија издања савремених писаца.

Судећи по насловима који су заузели прва мјеста на топ-листама српских издавачких кућа читаоцима су најзанимљивије приче о породичним односима који се одвијају у вртлогу различитих политичких интрига. Уз њих су и крими романи у којима се, такође, препознаје друштвена стварност у којој живимо.

Најтраженија “Лагунина” издања су  “Фриц и Добрила” Срђана Ваљаревића, “Острво пацова и друге приче” Јуа Несбеа, “Ми против вас” Фредрика Бакмана, “Ноћна школа” К. Џ. Доерти, те “Животињска фарма” Џорџа Орвела.

С друге стране на топ-листи издавачке куће “Дерета” нашле су се књиге “Раскршће” Џонатана Френзена, “Клара и сунце” Казуа Ишигура, “Чешљугар” Доне Тарт, “На крају баладе” Ен Грифин, те “Менгелеов ЗОО-врт” Герта Нигорсхауга.

На “Вулкановој” топ-листи нашли су се “Деца зла” Миодрага Мајића, “Острво пеликана” такође дјело Миодрага Мајића, “Стовариште” Сергеја Трифуновића, “Ниси као он” Весне Дедић и “Смртни исход атлетских повреда” Милице Вучковић.

Издавачка кућа “Боока”за књигу мјесеца прогласила је “Лажне бајке” Давида Албахарија, Мирјане Огњановић и Славка Крунића.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
718694235Unesite mišem ovo: 3278