Tri generacije u jednom sportu

go

 

Košarkaška loza Ikonića

 

Talenat za košarku u porodici Ikonić se nasljedjivao i prenosio iz generacije na
generaciju, a najviše uspjeha, za sada, je postigao Goran Ikonić koji je svoju
internacionalnu igračku karijeru, okončao prije dvije godine.

Dva brata ,Ljubo i Božo Ikonić iz Zvornika, bili su višestruko talentovani sportisti. Prvi je bio nadaren za košarku, drugi za rukomet, a Ljubo je bio poznat i kao skakač u rijeku Drinu sa starog mosta.

-Bila su to dobra vremena, ali od skakanja u Drinu sada osjećam posljedice jer moram na operaciju kičme priča Ljubo. Žao mi onog Slovenca što poginu nakon skoka, ali i što je tradicija prekinuta. Moj pokojni brat Božo takodje se bavio sportom, ali ne košarkom, priča Ljubo ,najviše ponosan na uspjehe svog sina Gorana.

lj

 

Iako je pred njim bila uspješna karijera jer je bio vrstan košarkaš, neka životna
iskušenja su ga skrenula sa tog puta, ali talenat su nasljedila njegova dva sina
Slaviša i Goran. Zbog nedovoljne upornosti i nekih drugih izazova stariji Slaviša, iako po mišljenju nekih poznavalaca ovog sporta možda i talentovaniji od brata, nije napravio neku značajniju karijeru. Ali mladji Ikonić jeste,tako da je postao jedan od poznatijih Zvorničana koji su proslavili sebe, košarku i grad iz koga potiče.

Nakon Zvorničke “Drine”put uspjeha i slave ga je vodio preko Trebinja, u Sloveniju, Tursku gdje je ostvario zapažene rezultate da bi karijeru, 2017.godine završio u Sarajevskoj “Bosni “u kojoj je ,sa suigračima, osvojio mnoge titule prvaka BiH, a on sam dobio nagradu od publike kao najbolji igrač kluba prije desetak godina.

-Igrao je do svoje 37 godine, i pokazao da one nisu bitne ni presudne za rasnogigrača kakav je on . Sada sa porodicom živi u Novom Sadu, ali je često u Zvorniku u kome se bavi privatnim biznisom, otkriva nam njegova tetka odnosno strina Draginja Mica Ikonić , jer je zanimljivo da su dva brata Ikonić, LJubo i Božo oženili dvije rodjene sestre Nenu i Micu Milić.

Porodičnu tradiciju nastavio je Nikola Ikonić, Slavišin sin, tako da se s pravom
moze reći da se talenat za sport u ovoj porodici nasljedjivao i prenosio iz
generacije na generaciju.S obzirom da i Goran ima sina nasljednika, možda će
se o sportskim uspjesima najmladjih Ikonića još slušati.

1 Comments

anonimus (nije registrovan)

27 January 2021

svaka cast ova porodica zaista jeste talentovana i uspjesna, nadam se da ce dragi Nikola Ikonic za sada jako telontovani plej/shoter koji sa svojih 17godina igra za prvi tim KK Zvornik Basketa svaka cast mladom talentu.Poz iz Bihaca :D

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
815932674Unesite mišem ovo: 7277