У Српској издато више од 3.800 ваучерa

3

У Републици Српској је, према посљедњим подацима, издато више од 3.800 туристичких ваучера, изјавила је министар трговине и туризма Сузана Гашић. Гашићева је навела да је предвиђено финансирање 50.000 ваучера и да ресорно министарство свакодневно добија око 100 нових захтјева. Она очекује да ће број захтјева за туристичке ваучере да расте, посебно по стабилизацији епидемиолошке ситуације у Републици Српској.

- Све већи број угоститељских објеката који се свакодневно пријављују за учешће у пројекту нам говори да су и они препознали интересовање грађана за путовања унутар земље, уз могућност субвенције у виду ваучера -рекла је Гашићева за "ЕуроБлиц".

Говорећи о туризму у Републици Српској у овој години, Гашићева је истакла да је пандемија вируса корона замрзла сектор туризма не само у Републици Српској већ свуда у свијету.

- На снази су и даље посебне мјере и услови када су доласци страних држављана у питању и једини или бар већински приход који можемо очекивати у овој области долази од домаћих туриста - појаснила је Гашићева.

Она је истакла и како су свјесни да само укидање ванредне ситуације и нормализација услова пословања неће аутоматски уклонити све проблеме, али је увјерена да спаса има и да ће мјере које је донијела Влада Републике Српске помоћи опстанку туризма.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
324168795Unesite mišem ovo: 6511