Učiteljica Ranka

r

 

Radni vijek provela s djecom

Nakon više od 40 godina rada sa djecom, učiteljica Ranka Gračanin otišla je, prošle godine, u penziju. Sav svoj radni vijek je provela sa djecom, prvo radeći u jednom sarajevskom vrtiću, a zatim kao učiteljica. U Zvornik je, sa porodicom, izbjegla iz Vogošće.

-Prvi posao, posle završetka učiteljske škole dobila sam u jednom vrtiću, a zatim u školi. Po dolasku u Zvornik radila sam u Snagovu, a onda prešla u gradsku školu. Bilo mi je lijepo i u Snagovu, samo su bila malo naporna svakodnevna putovanja na nastavu, kaže Ranka koja je od prvog do petog razreda vodila više generacija đaka.

Prošle godine je na žalost svojih učenika, otišla u penziju. Nedostaju joj, kao i ona njima, jer je voljela da radi sa mladima, i drago joj je kada je, na ulici, pozdrave, jave se, i oni i njihovi roditelji.

- Voljela sam rad sa djecom, to me je činilo sretnom, kao i da ih danas vidim, popričam sa njima. Iz onih prvih generacija su već odrasli ljudi i drago mi je da me se po dobru sjećaju, kaže bivša učiteljica koja je bila omiljena i kod učenika i kolega.

Odlazak u penziju nije doživjela tragično. Tu su dvije unuke od kojih je mlađa prvi razred, pa joj pomalo pomaže oko učenja, voli da šeta, čita, i dosta koristi “pametni” telefon, internet, društvene mreže, zbog čega joj suprug Makso ponekad zamjera, ali želi da bude i dalje informisana o svemu što se dešava jer život ne završava završetkom radnog vijeka.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
691845237Unesite mišem ovo: 6386