Uspješni bivši učenici zvorničke srednje škole: Irena Petković

12

 

Irena Petković (rođ. Tešmanović) rođena je u Zvorniku 1980. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Zvorniku. U gimnaziji je bila vukovac, a razredni starješina joj je bila Dušanka Petronijević. 

Poslije završene gimnazije, Irena je upisala i završila Saobraćajni fakultet u Beogradu – smjer Telekomunikacioni saobraćaj i mreže. NJeno zvanje je master inženjer saobraćaja, a posjeduje licence za odgovornog projektanta telekomunikacionog saobraćaja i mreža i licencu za odgovornog izvođača radova u sistemima telekomunikacionog saobraćaja i mreža. Radila je u firmama Kablprojekt, Telegrup i Telefonkabl u ulozi projektanta mobilne i optičke telekomunikacione mreže. Živi i radi u Beogradu, a trenutno je zaposlena u Kodar-Energomontaži kao tim lider na projektovanju optičke mreže za Holandiju. 

Za Gimnaziju „Petar Kočić“ je, kaže, vežu najljepša sjećanja. Dodaje još da se njen razred može pohvaliti svojom slogom, čemu je mnogo doprinijela njihova razredna. Ekskurzije i druženja su im bili za pamćenja i prepričavanja. Većina njih je i danas u kontaktu. 

(Izvor: Monografija-Tragom jednog stoljeća)

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
856397241Unesite mišem ovo: 4661