Vasković !

2

 

Piše: Mirjana Mićić

Novinar Slobodan Vasković ima svoj blog koji je dosta čitan, a tekstovi objavljeni na njemu u poslednje vrijeme su najčitanije štivo ne samo u Zvorniku. Svaki dan prozove nekoga, otkrivajući afere, nezakonje i druga razna dešavanja u RS o kojima je dobro informisan. Na tapetu mu je često i naš grad i neki ljudi u njemu počev od gradonačelnika, načelnika i inspektora policije, lidera nekih stranaka, narodnih poslanika, presuđenih kriminalaca i ostalih likova I tipova koji su akteri njegovih priča koje, iskrena da budem, malo bi se ko od ostalih novinara usudio da objavi. Ne zato što ne znaju većinu toga, već što je neke tvrdnje teško dokazati, iako su javna tajna, a naši političari su sujetni i skloni sudskim tužbama za navodnu povredu “ugleda i časti” što sam i sama na svojoj koži osjetila.

Uglavnom Vasković piše, i niko mu ništa ne može osim što raste čitanost njegovog bloga. Neki se čude, pojedini dive smjelosti i njegovoj obavještenosti, mada ima i onih koji negoduju i u razgovorima, u društvu, osporavaju tačnost i ozbiljnost njegovih
navoda. Ipak , itekako stoji da mnogima bavljenje politikom ( i biznisom), služi da legalizuju neke svoje sumnjive poslove, da se naglo obogate, steknu privilegije i pozicije koje inače nikada ne bi ostvarili. Pojedin(c)i da su normalna vremena ni dvije ovce ne bi mogli sačuvali, a kamoli o važnim stvarima odlučivali.

“Jesi li čitao Vaskovića ?” je, poslednjih dana, najčešće pitanje među Zvorničanina, koji o tome ne govore naglas, već više šapuću, kao da su oni napisali to što su pročitali. Neki nagađaju ko ga to informiše o zbivanjima u Zvorniku i daje mu sve te podatke i slike, ali bilo kako bilo čita se i prepričava. Mada niko ne odgovara , ali ako je upola tačno ono što Vasković piše odavno je trebalo da su neki od onih koje proziva na sudu ili iza rešetaka, gdje su neki od njih već i bili . Ovako raja se zabavlja i čeka nastavke sage o Zvorniku koji neće još dugo stati ni prestati…

4 Comments

Suks (nije registrovan)

4 April 2021

,,Psi laju a karavani prolaze"...Zvornicko mahalanje sa Vaskovicevim pisanjem.A naj ludje je u tome svemu sto se samo sirotinja fura na postenje.A kada im se da vlast oni povilene.Novinari tipa ,,Vaskovic" su blago receno ,,reketasi".Zbunjara da dodje do nekih informacija.Kada dodje do njih pokusava sa ucjenom.Kada mu ucjena ne prodje tada objavljuje kvazi tekstove.Izmiksano sa nagadjanjem,fejkom,istinom i proizvoljnim zakljuckom...Pokusao je on isto u Sarajevu dok je radio na FTV.Ali Sarajevo je ozbiljna carsija.

Ružica Si Bila (nije registrovan)

24 May 2021

Pravo je čudo kako niko od prozvanih ne tuži Vaskovića. Ili su ga tužili a da javnost o tome nije obaviještena. (uvijek se pitam da li je ispravno"obaviještena", ili "obavještena"). Neko ovdje reče "psi laju a karavani prolaze". Ko je u ovoj priči pas, a ko karavani. Optužbe koje iznosi Vasković na račun naših lokalnih političara su, blago rečeno, monstruozne, a informacije koje iznosi one "iz četiri oka". Ja mislim da takvim informacijama, ako su tačne (a osobno mislim da nisu) mogu na izvoru da raspolažu samo moćne strane obavještajne službe. Otvoreno se priča u čaršiji da on (Vasković) ustvari radi za njih i da ga one filuju informacijama, ali i štite. Da li je moguće da iza jednog anonimnog novinara stoje strane obavještajne službe. Koji interes one mogu imati da forsiraju i štite jednog običnog BiH novinara. koji na senzacinalizmu zgrće podebelu lovu. Ja, da sam na mjestu prozvanih, bih podnio tužbu bez razmišljanja, i o tome obavijestio javnost. Kako u Srbiji Palma ne silazi sa TV da bi se oprao od prozivki na račun pedofilije. Ili jesi, ili nisi. Ako nisi, tuži i demantuj. Spreman sam da na ovu temu na ovom cijenjenom portalu otvorim ozbiljnu raspravu o tome, čak i sa cijenjenom novinarkom koja je napisala gornji članak. "Treba li da prozvani tuže Vaskovića", ili je bolje reći !psi laju a karavani prolaze".

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
213845679Unesite mišem ovo: 8966