Vaskršnje korpe sa simbolima praznika

10

 

Naša sugrađanka Ružica Zec nas je ponovo iznenadila i obradovala svojim novim rukotvorinama. Ovoga puta zanimljivim korpicama koje je uradila povodom Vaskrsa, u obliku zećića, pjetlića i koka, kao i drugim simbolima ovog velikog hrišćanskog praznika.

Kako nam je  ova vrijedna i kreativna žena rekla, korpice su većih dimenzija, a ima i manjih. U veće može stati i do 50 ofarbanih jaja, a pravi ih od  jedne vrste ukrasnog papira posebnom tehnikom izrade. Neke i ukrašava na svoj način, u duhu simbola Vaskrsa, i oduševljavaju svakoga ko ih vidi.

3

Ružicine korpice možete pogledati na njenom fejzbuku, jedan dio ponude na našem portalu, a ako želite da ih nekome poklonite ili sebe obradujete i ukrasite kuću za Vaskrs, možete je nazvati na mobilni telefon 066 /180- 247 i naručiti ih.

11

Ružica, o čemu smo ranije pisali, pravi vještačko cvijeće, crta, u poslednje vrijeme i u aluminijskoj foliji, uglavnom vjerske, ali i ostale motive - pejzaže, portrete. Uradila je, u ovoj tehnici, i jedan ciklus slika starog Zvornika i pravoslavnih hramova što joj je bila, kaže, posebna inspiracija. Pravi i ukrasne flaše sa slikama svetaca kao i čašice i zdjele pogodne za slave i ostale svečanosti.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
739214685Unesite mišem ovo: 4468