Veljko Sandić - nagrade za znanje

1

 

Petice iz svih predmeta

Šesnaestogodišnji Veljko Sandić nakon što je bio đak generacije i Vukovac u osnovnoj školi, i u zvorničkoj Gimnaziji ima petice iz svih predmeta. Završio je drugi razred, a zbog uspjeha u školi bio je sa najboljim učenicima iz RS i Zvornika u Banja Luci, na prijemu koji je u njihovu čast priredio premijer Radovan Višković. Dan kasnije, istim povodom i kod gradonačelnika Zvornika, Zorana Stevanovića.

- Pobijedio sam na republičkom takmičenju u istoriji koje je održano u Prnjavoru, i bio treći iz fizike na regionalnom takmičenju, a bilo je i drugih uspjeha u školskim aktivnostima kaže ovaj tih, skroman mladić koji nađe vremena i za izlaske, druženja sa drugovima.

w2

Već sedam godina je i član gradskog folklornog društva, a na pitanje u čemu je tajna uspjeha i petica kaže da je nema, već da treba uložiti dosta truda i rada da
bi se postigli rezultati.

- Koliko uložiš toliko ćeš i dobiti, kaže. Raduje se raspustu koji će iskoristiti da se dobro odmori, naravno uz poneku dobru knjigu, a još nije odlučio kako će potrošiti “nagrade” koje je dobio od premijera i gradonačelnika, ali mu ti prijemi i priznanja puno znače. Naravno i negovim roditeljima, kao i mlađim bratu i sestri koji su mu velika podrška i koji se raduju svim Veljkovim uspjesima.

Još se pomalo koleba šta će upisati nakon Gimnazije, s obzirom da mu dobro “idu” i prirodne i društvene nauke, ali ovakvi pametni mladi ljudi su ponos grada koji ovakve talente mora pratiti i podržati jer su oni naša budućnost.

1 Comments

sa strane (nije registrovan)

24 June 2019

bravo za malog, jos samo da upise medicinu i ima sigurno radno mjesto posto mu je babo ionako privatizovao ocno odjeljenje. a mozda nesto i nauci od njega.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
826453791Unesite mišem ovo: 1223