Zgrada B-3 uskoro useljiva

gjgj

 

U Zvorniku se stalno nešto gradi. Trenutno se nekoliko placeva priprema za gradnju stambeno poslovnih objekata, a na više lokacija, naročito u “B” blokovima i u njihovoj blizini, u toku je ili pri kraju gradnja novih, većih ili manjih, zgrada.

Zgrada “B-3” čija gradnja je započela u januara 2020. godine uskoro će biti useljiva. Naslanja se na “B- 2” sa jedne i zgradu novog obdaništa sa druge strane.

Uklanja se građevinski šut i ostali otpad nastao tokom gradnje, a kako nam je rekao Ivo Jokić, vlasnik preduzeća ”Jokićinvest” useljenje u zgradu se očekuje za dva mjeseca.

3

Zgrada ima jedanaest spratova, odnosno 70 stanova, od 45 do 77 kvadratnih metara površine,ima nešto urađenih parking mjesta, odnosno garaža, a  95 odsto stanova je već prodato.

Ono što je zanimljivo da su na gradnji ove zgrade bili angažovani i radnici iz Bangladeša koje je Jokić “uvezao” jer kako je svojevremeno izjavio nije bilo dovoljno  domaće radne snage za ove poslove.

11

Jedan od radnika po imenu Moin nam je na solidnom srpskom jeziku koji je  naučio tokom boravka u RS, rekao da je zadovoljan uslovima rada, i da nakon završetka ove zgrade ide zajedno sa većinom kolega na novi posao na Pale. Naravno opet gradnja neke nove zgrade, novi izazov.

Preko puta ove nove zgrade, u ulici Sprečanska pri kraju je gradnja još jedne ogromne zgrade tako da ova ulica više ne liči na onu od ranije, a na njenom vrhu se priprema zemljište za gradnju još jednog stambeno poslovnog objeka. Pune ruke posla za građevince…

3

1 Comments

Zvornicanin (nije registrovan)

15 April 2022

Napravise od ulice tunel, ruglo, samo da se profit pokupi a stanari neka se guse vlagom jer u Sprecanskoj ulici sunca nema!

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
813249657Unesite mišem ovo: 8374