Zvorničanin šampion u streličarstvu

2

 

Nebojša Grahovac je iz Zvornika prije 15-tak godina odselio u Novi Sad. Odatle mu je,rodom, majka, tamo je i studirao, a sada je vlasnik firme za proizvodnju kartonske ambalaže.

Sin je poznatog zvorničkog fotografa Mihajla Grahovca, a ono što je  povod za ovaj teksta je to što  je Nebojša višestruki šampion  Srbije u streličarstvu. Ovim sportom se, iz hobija počeo baviti prije nekoliko godina i ubrzo je, u njemu, osvojio sve što se osvojiti može.

12

- I kao mlađi sam se želio okušati u streličarstvu, ali nekako nije bilo vremena. I onda sam čuo za  jedan klub, otišao tamo i brzo postigao zapažene rezultate. I u klubu su bili iznenađeni i zatečeni mojim uspjehom, mada  sam na tom prvom takmičenju ostao bez medalje jer nisam bio registovan,ali to me nije demoralisalo. Naprotiv, bio mi je to motiv da još više vježbam i budem još bolji, da redovno osvajam turnire. I onda sam u jednoj godini “uzeo” sve tri državna prvenstva u Srbiji, a 2020. godine postigao državni rekord, priča Nebojša.

12

Višestruki je državni prvak Srbije u  disciplinama 3D , Fild  i indor 18 metara.Kao trostruki državni prvak u sve tri  discipline pozvan je od selektora u streličarsku reprezentaciju Srbije  na svetsko prvenstvo u streličarstvu 2021 godine koje se održalo u Sloveniji. U isto vreme postavio je državni rekord u indor 18 takmičenju.

 

5

Trenutno “puca “za jedan klub iz Zemuna, a objašnjava da je ovaj sport dosta popularan u Srbiji kao i u svijetu.Nastupa  za reprezentaciju Srbije i sam je sebi trener. Kaže da ovaj sport nije skup, oprema se ne mijenja često,ali je za njega bitna dobra fizička sprema.

“Streličarstvo je  težak sport,  teži od vaterpola , ima dosta tehničkih strana koje treba uspuniti, luk se mora prilagoditi onome ko puca jer nisu svi takmičari iste konstitucije, ima različitih discilina, odnosno stilova u njemu”.

20

I pored dosta obaveza na poslu i sportu, Nebojša nađe vremena da dođe u Zvornik obiđe roditelje i prijatelje. Njegova supruga Zorica je takođe usješna u biznisu, proglašena je za menađžera godine u Srbiji, dvanaestogodišnji sin Aleksej trenira košarku, a tri godine mlađa kćerka Nina gimnastiku, ples,  već govori nekoliko jezika, a trenutno uči japanski jezik.

12

Hvala Nebojši što je pristao da za naš portal, zvono.media govori o svojim sportskim uspjesima  u streličartvu. Iako mnoge podsjeća na drevno oružje, modernizovani  luk i strijela danas imaju  brojne  poklonike , tako da na turnirima u streličarstvu bude i po 200 i više učesnika. Osim na turnirima I takmičenjima  neki od ljubitelja ovog sporta  učestvuju u  priredbama koje oponašaju bitke iz prošlih vremena.

Grahovac se time ne bavi, ali se nadmeće u više stilova u streličarstvu, u svakom je podjednako uspješan o čemu svjedoče brojne medalje I pobjede.  

3 Comments

Anonimni (nije registrovan)

20 January 2023

Svaka cast, cestitke, lijepo je cuti nesto o uspjesnim Zvornicanima samo steta sto ih je sve manje u rodnom gradu

Vinka Eckerstorfer (nije registrovan)

20 January 2023

Nebojsa, Cestitam veliki uspjeh . Sad si poznat I do Njemacke I Austrije. Neces vjerovati Dana’s smo pricali o tebi kako smo sa Malin djecakom isli u konavske dvore na rucak . Danas uspjesan poslodavac a jos uspjesni Sportista. Puno uspjeha I dalje tvojoj porosities I tebi. Veliki i ❤️ pordrav tvojim poznatim i uspjesnim roditeljima. ???

Stari Zvornicanin (nije registrovan)

20 January 2023

Porodica Grahovac je primjer jedne postene srpske porodice iz Zvornika! Momci bez politike postigli sve, porodica za svaki primjer!

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
328457169Unesite mišem ovo: 6656