Синдикат Алумине: Отворено писмо надлежним институцијама и јавности

30

Данас је одржана сједница Синдикалног одбора синдикалне организације металске индустрије и рударства привредног друштва „Алумина“ . Са сједнице је упућено отворено писмо надлежним институцијама и јавности, које преносимо у цијелости.

Обзиром да се стечајни поступак око Бирача и даље води, те да је због нерјешених спорова и спорних судских одлука угрожено нормално функционисање компаније Алумина, а тиме и опстанак њених запослених, њихових породица и свих других који су зависни од пословања Алумине, позивамо надлежне институције да се под хитно укључе у рјешавање овог проблема. Радници и њихове породице неће да буду ничија колатерална штета. Било какви сљедећи потези у смислу упада судских извршитеља и некаквих запљена средстава Алумине, чиме се ремети функционисање и стечени имиџ компаније, биће спријечени од стране радника. Наравно да ћемо укључити и све остале грађане Зворника и околине, који су свјесни значаја рада фабрике. Упозоравамо надлежне институције да ово схвате најозбиљније. Предуго траје ова трагикомедија око Бирача.

s

Зашто се не укључују надлежни органи? Да ли се можда чека да народ рјешава проблем на улици? Ако је то циљ, онда сте близу његове реализације. Али, кад се ситуација отме контроли, немојте послије да сваљујете одговорност на раднике и грађане. Ви сте дужни да рјешавате проблем, а не да га правите и радите на штету сопственог народа. Ако не знате како да ријешите стечај, укључите раднике. Свакако за њен опстанак и пословање велика заслуга управо припада њеним радницима.

Због свега, још једном упозоравамо: Свако даље узнемиравање и угрожавање рада фабрике биће повод за радикалне реакције радника и њихових породица, наводи се у отвореном писму  Синдикалног одбора синдикалне организације металске индустрије и рударства привредног друштва Алумина упућеног надлежним институцијама и јавности.

( izvor: Alumina info )

Prokomentariši